Image

Missie & visie

Momo Medical heeft als doel om de patiëntveiligheid te ondersteunen met technologie. Wij realiseren dit door zorgverleners te voorzien van de juiste informatie op het juiste moment. De eerste toepassing helpt verpleegkundigen bij het voorkomen van decubitus middels een non-invasief monitoring systeem.

Wij geloven dat technologie een belangrijke ondersteunende rol moet hebben in de zorg. Goede zorg draait om mensen die andere mensen helpen. Technologie kan zorgverleners hierin bijstaan, door het werk veiliger, prettiger en efficiënter te maken.


Image

Geschiedenis

Het eerste idee voor Momo Medical is ontstaan in 2016. Oprichters en TU Delft alumni Menno Gravemaker en Ide Swager besloten zich full-time te committeren aan het bedrijf in januari 2017. In februari 2017 werden zij toegelaten tot de YES!Delft incubator. Vlak daarna is Momo Medical geselecteerd voor de Life Sciences & Health (Topsector) Venture Challenge. Middels een pilot project in samenwerking met Reinier de Graaf Gasthuis, Pieter van Foreest zorginstellingen, DSW Zorgverzekeraar en de Gemeente Delft is het bedrijf in staat geweest zich snel te ontwikkelen en zorgverleners nauw bij de ontwikkeling te betrekken.

Momo Medical werkt nu samen met diverse Nederlandse zorginstellingen. Daarnaast zijn er warme banden met de Bioelectronics afdeling van de TU Delft, onder leiding van Prof. dr. W.A. Serdijn. Het bedrijf is gevestigd in Delft en ontwikkelt en produceert zijn apparatuur in Nederland. 

 


Medische adviesraad

Momo Medical wordt ondersteund door een breed scala aan adviseurs. Onze medische adviesraad helpt ons om onze oplossingen klinisch relevant te maken.

Image

Prof. dr. Lisette Schoonhoven

University of Southampton

Professor Lisette Schoonhoven is professor in de verpleegwetenschappen aan UMC Utrecht. Daarvoor was zij Professor of Nursing bij de Faculty of Health Sciences, University of Southampton. Lisette’s expertise zit op kwaliteit en veiligheid van verpleegzorg, met een specifieke interesse in decubitus en huidconditie. Daarnaast is zij president geweest van de EPUAP, de European Pressure Ulcer Advisory Panel.

Image

Dr. Wouter Brekelmans

Alrijne Hospital Leiden

Dr. Wouter Brekelmans is hoofd van het wondzorg centrum in het Alrijne ziekenhuis in Leiden. Sinds 2015 is hij Voorzitter van de Nederlandse Organisatie voor Wondprofessionals, de NOVW. Hij heeft vele internationale publicaties in het veld van wondzorg. Oprichter

Menno Gravemaker

Oprichter

Menno is al aan het ondernemen sinds zijn vroege jeugd: van het verzamelen en omsmelten van oud kaarsvet voor herverkoop tot het bouwen van zijn eigen webshop en het leiden van een software project met meer dan 20 programmeurs in meerdere landen. Tijdens zijn studie heeft hij de acquisitie op zich genomen voor de Elektrotechnische Vereeniging. Daarnaast heeft hij meerdere vakken in ondernemerschap voltooid. Menno is energiek, creatief en toekomstgericht.

Our partners


Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
 

Vacatures

Momo Medical is een innovatief en ambitieus bedrijf, dat actief is in de medische techniek. Wij zijn altijd op zoek naar getalenteerde en gemotiveerde mensen die ons team willen versterken. Interesse? Check dan de onderstaande vacatures, of kom een keer langs voor een kop koffie.